lite lack..

Jag har ju varit på arbetsintervju. Den gick inte speciellt bra, men men. Hur som helst så ringer de mig och säger att de är intresserade! Men de vill veta hur lång uppsägningstid jag har. Jag kollar med chefen och han säger en månad. Njaa, säger då arbetsplatsen där jag sökt jobb, det är lite för länge, vi behöver folk så snart som möjligt. Kan du inte kolla med din chef igen. Jag lovar att återkomma så snart jag vet mer, men lik förbaskat ringer de redan nästa dag och kollar läget.  

Stackarns chefen blir lite less och undrar hur de skulle ställa sig om nån där ville försvinna nästa dag. Dock, snäll som han är, så säger han att om det är det här du vill så fixar vi det! Schysst säger jag, det är en bra merit för min framtida karriär och jag lovar att ställa upp och jobba lördagar och liknande. Så ringer jag och säger att jag har fixat 2 veckors uppsägningstid varpå jag får svaret: ”jaa, har du läst mitt mail?” näe säger jag, jag är på jobbet. ”jaa, jag har varit på möte med ekonomichefen och vi har inte råd att gå vidare med några fler sökande just nu.” Eehhh… nähä? och det här säger de efter att ha jagat mig i en veckas tid! dessutom genom att maila! kunde inte ens ringa och lämna ett meddelande på mobilen. Jag blev lite paff av svaret, så jag sa inte så mycket mer men att jag nog lät lite arg.. vilket jag var också. Som tur är så har jag en snäll chef som blev glad att jag stannar kvar där jag är. Hade det varit ett större företag och jag hade sagt upp mig hade jag varit arbetslös nu.

Hon jag talade med sa att det kan kanske blir ändring om någon skulle säga upp sig, och att de i så fall skulle höra av sig då. Jag var som sagt rätt lack så jag sa lite surt att då är det en månads uppsägning som gäller isf, det här var ett one time offer (typ, jag kommer inte ihåg exakt vad jag sa, förmodligen var jag inte så oförskämd som jag låter nu eftersom jag inte kan vara det mot folk jag inte känner….). Jag vet faktiskt inte om jag är intresserad av att jobba där efter det här, ett jäkla sätt att hantera folk på. Sen kan jag visst förstå att de inte har pengar, det är ju statligt…, men surt är det iaf.

Som grädde på allt så ser lägenheten ut som skit, som en ungkarlslya ungefär… det vill säga, som jag skulle tippa på att en sån ser ut alltså….. hos nån som inte gillar att städa, ja ni fattar poängen. Så måste jag byta däck på bilen, och handla mat, och helst söka några jobb eftersom jag är skitless på det jag gör just nu. Jag hade ju lite förhoppningar att jag skulle få byta, iofs kanske inte till nåt superjobb, men iaf nåt annat med andra uppgifter! men icke! Så nu lär jag sitta och muttra och hata kunder hela valborgsveckan.

Ah, just ja, fick ju lönespecen i fredags. Jag fick ju vänligt nog jobba kväll hela jävla mars! jag sa ifrån ett flertal gånger till (dåvarande) chefen, och det jag fick var 3 timmars mindre arbetstid en dag. När jag frågade så sa hon, ”jaa, men du ville ju jobba färre kvällar”. Ja, men inte så timmar försvinner för mig. Sen slutade det med att jag fick jobba den kvällen med, ändå. Gick som en zombie och var allmänt hatisk hela månaden pga det här. Hur som helst då, lönespec. Trodde ju att jag skulle få nåt för det. M-hm. Efter klockan 18 är det 50% extra, dvs 48 kr timmen med lönen som jag hade då. Så totalt sett fick jag, för alla kvällar, 1500 kronor. Brutto. Jag känner för att svära, men jag gör nog det i min ensamhet med katterna istället… jag känner för att slå på nåt med, men det får nog vänta tills jag skaffat en boxarsäck tror jag.. Eller tills jag går å tränar o tar ut aggressionerna där. Börjar bli dags nu, har inte varit där på ett bra tag. Suck, dåligt samvete för det med.    

I allt det här deprimerande och själadödande så var jag på uppföljningsmöte på HGF! Det var skitroligt, vi snackade om hur våra möten gått och hur vi skulle hantera dem i framtiden och sånt. Så helt illa är det inte ställt, jag är bara lite lej me’… Funderar på om vi ska kunna spara ihop lite pengar och åka nånstans, J o jag. Känns som vi behöver det! Så, är nån intresserad av att vara i Sthlm ett tag (ja, typ vecka då). Bostad finns gratis, enda kravet är att ni ger katterna mat, fixar bajslådan och kanske klappar dem lite emellanåt. Bil kan ordnas, likaså en cykel, men den är fruktansvärt tungtrampad, men orkar man är man på Sveriges största IKEA på en halvtimme! **jättebra** ;)

Nu måste jag ta itu med disken, annars kommer jag inte hinna med hälften idag…  

   

One Response to “lite lack..”

  1. mams skriver:

    kommer att gå bra för dig majsan!stå på dig! kram

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu