snö..

det här är andra gången den här våren (?!) jag har tänkt ”ingen mening att köpa nån sopa till bilen, det är ju ändå vår nu”. Jo just som… nog fan ska det snöa ännu mer.. så blir det halvvarmt och blaskigt, skorna blir blöta och skitiga och sen fryser det på under kvällen. Nu har jag skaffat en vårjacka, och jag vägrar att inte ha på mig den! så nu får det vara hur kallt det vill!

Annars hände en mindre rolig sak på jobbet idag. Jag har ju haft mitt vik till sista mars. Sedan har några från jobbet gått till nya chefen och sagt att de vill ha mig kvar. Han sa att det är klart att vi ska ha kvar personal som kan jobbet! Märk väl, detta visste den gamla chefen inget om! För sen frågade ju hon (gamla chefen alltså) om jag ville ha ett kort vik april ut. Det var ju inte så svårt att välja mellan, men jag ville gärna ha lite mer kött på benen (om det erbjudande jag fått) innan jag svarade. Så, idag pratade jag med nya chefen. Sa att jag gärna jobbade kvar, men inte med de tider jag har jobbat nu under mars och att jag gärna tog ett lönesamtal med honom. Absolut sa han, och det verkade vara Ok. Så kommer då ”gamla” chefen och frågar mig om framtiden igen! Nu var hon beredd att ge mig 24 timmar i veckan, till slutet av augusti. ((Märk väl, hon har tidigare sagt sagt att hon inte vill ta dessa beslut från nya chefen utan låta honom välja om det behövs mer personal och så. Därav har min anställning inte förlängts.)) jag var inte beredd på frågan, så jag sa att jag hade nåt PG och att jag återkommer senare.. En stund senare kommer nya chefen inspringande och undrar vad det är jag har PG, eftersom han hade fått uppfattningen att vi hade en deal. Ja, det är det som är det jag har PG sa jag.. inget annat (vilket tyvärr är sant… ). Ja, så det verkar OK med nya chefen. Men gamla chefen blev nog lite knäckt av att hon blivit förbisedd och inte involverad tror jag. + att jag inte sa sanningen.. Men jag blev lite ställd, så jag visste inte hur jag skulle säga.. har nämligen blivit tillsagd att inte tala med gamla chefen om det här. Ja, herregud! tur att det finns så många bloggar att det är 0% chans att nån av dem läser det här..

Nåja, nåt roligt då istället! Kursen jag gick, i normkritisk pedagogik, var skitrolig! och nyttig! I korthet handlar det om att istället för att alltid fokusera på de diskriminerade grupperna (typ, ja det är ju OK att vara gay/färgad/muslim/whatever) så utgår man från normen, de som i vanliga fall alltid finns men aldrig behöver förklaras (eftersom ”de andra”, de diskriminerade, alltid dyker upp i jämförelse med detta odiskutabla). Varför diskuterar man inte hetero när man diskuterar homo? ”den personen ser ut att vara gay” – jaha, men vad är ett straight utseende då?

I andra sammanhang: vad är svenskhet? vad är svensk kultur? och varför anses den så tolererande i jämförelse med andra kulturer, för är den svenska kulturen så jäkla öppen och tillåtande egentligen? och finns det egentligen EN kultur i varje land/religion/vilken grund man nu vill diskutera…  

Ja, ni ser, hur spännande som helst! ser verkligen fram emot att få komma igång med de här workshop:sen! sen ska jag tracka er järnet med det här när jag kommer hem! moahaha!!

nu ska jag åka o hämta J, hon får jobba över.. eftersom det bara finns en (ja, max 3 kanske på hela stället) som ställer upp och jobbar över när det behövs.

/m.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu