Först, eftersom det verkar vara av yttersta vikt för en del av Er som skrivit inlägg att få mig definierad som ordningsvakt eller ej kommenterar jag det först;

Ja, jag arbetar som ordningsvakt! Vilket i sin tur gör mig partisk i min redogörelse i Era ögon per automatik. Ni har i så fall redan dömt mig och min trovärdighet i vad jag har skrivit av vad jag såg. Istället för att lägga energi på att väga det jag har skrivit med Aftonbladets version försöker Ni få mig (läs ordningsvakter) att framstå som maktgalen fascist som hoppar på varje litet oskyldigt kräk som korsar vår väg.

Anledningen till att jag, från början, uteslöt mitt yrke var att jag, i mitt stilla sinne, trodde att Någon skulle tänka om och kanske, KANSKE inse att hela sanningen inte ligger i vad en journalist på Aftonbladet dikterat i nämnd artikel. Jag har nämligen sett något annat än vad som stod i artikeln (och det har hänt förut – varvid jag denna gång väljer att kommentera händelsen). Och jag skriver mitt ”vittnesmål” som privatperson, inte ordningsvakt!

Och det jag också har poängterat i min ”redogörelse” är att jag inte har sett allt som hände den här kvällen i fråga;

Jag såg inte vad som hände innan de kom ut på gatan där jag stod,

jag såg inte vad som hände efter de omhändertagit mannen och tagit in honom på stationen igen,

jag såg inte några eventuella asp-slag,

jag såg inte någon hund bita mannen etc.

Vad jag ville med min text var inte att försöka ursäkta Någons beteende, utan att visa att Aftonbladets artikel inte var objektiv och ”opartisk”. Jag ville också att Ni skulle förstå att de här männen som blev avvisade av någon anledning inte var så snälla och beskedliga som artikeln i Aftonbladet vill få dem att framstå.
Vinklingen i Aftonbladet är, enligt mig, dock att ”offren” varit helt tysta och försynta och ordningsvakterna ”jagat runt dem för skojs skull”! Jag menar, utifrån det jag har sett, att så inte var fallet.   

Allt jag vill är att Ni inte ska ta allt som står i media som absolut sanning.

Sedan behöver Ni inte ta min version som absolut sanning heller – utan det är som sagt; MIN version! Och JAG (och uppenbarligen flertalet med mig) är trött på att media vrider lite för lättvindigt på information som kommer i Deras väg!

One Response to “”

  1. MissJ skriver:

    More power to you!
    Kumbaya!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu