Men det var då själva…

… ja herregud vilken jäkla månad!

J fick ju inte ledigt till jul, hon fick inte ens avslag på sin ledighetsansökan, så det har varit lite svårt för oss att försöka planera nåt. Vi hade tänkt att ta bilen upp om hon fick ledigt, med katterna och så.  Eftersom hon inte fick ledigt visste inte jag hur jag skulle göra heller, om jag skulle köpa nån tågbiljett eller så. inte hade jag några pengar att köpa för heller, så det hjälpe ju inte oavsett.. Så, Vad händer??

Förra veckan fick J ÄNTLIGTEN svar, hon fick ledigt! förmodligen, skulle jag tippa, för att de som sköter sånt har klantat sig… de som sköter bemanningen skyllde på chefen, som i sin tur blev fly förbannad på dem för att de inte gett henne något svar på ledighetsansökan.. (bemanningsdelen har rätt mycket att göra varje dag, det är typ alltid för lite folk så de får ringa runt och desperat leta… antar att julledigheterna fick vänta, dagens arbete är väl viktigare..).

Så, J fick ledigt! Yes tänkte vi, vad kul! Jämtland, here we come! samma kväll! (tror jag iaf) som hon får reda på det så hämtar jag J i Högdalen, och bilen börjar skrapa. Va faan tänker jag och kollar om det är avgasröret som lossnat och drar i backen eller nåt. Näe, inget löst vad jag kan se. Så då ordnade jag tid hos en verkstad, tänkte att det är nog bara bromsbeläggen eller nåt sånt (nåt billigt hade jag planerat =). Lördag kommer och Pappa ringer och säger att det är körförbud på bilen. Vad i h-e (fast ordet helt uttalat, samt tillsammans med en hel del av sina synonymer och liknande, närbesläktade ord)! Jag var säker på att besiktningen skulle hålla ett år! Tills jag börjar fundera, och kollar upp det på vägverkets hemsida. Ja va faan, då är ju slutsiffran ”7″ inte Juli utan September! Dvs, bilen ska besiktas mellan Juli och November, besiktningen gjordes i Juni! Helvete igen!! Så nu har vi en trasig bil som inte får köras på vägar. Jaja, jag fattar, jag tar inte bilen! var lite mer tydlig är du snäll!

Ja herregud, nu har vi iaf fixat biljetter hem, och katterna får bo hos en tjej här nere (vi får tydligen ta dem dit på pendeln…). Så det ordnade sig, naturligtvis, men faaaaan vad det ska jävlas! Ni ska bara veta vad jag svor, främst mentalt, men stackarns J fick höra en hel del styggheter från mitt håll under helgen!

Nu vet jag inte hur jag ska göra, om jag ändå ska lämna in bilen och kolla om det är nåt billigt som ska göras… fast billigt är det ju aldrig, så det var ju en dum kommentar! Men det är ju bra att kolla upp det kanske??.. eller om man ska vänta tills efter jul. Har inte SÅ mycket pengar nu, men det finns Liiiite eftersom jag jobbade lite extra förra månan (de där enkäterna som jag klagade så hysteriskt över. Nu i efterhand önskar jag att jag hade gjort några fler, men då var det inte möjligt, det var ju knappt att jag klarade av de som faktiskt blev klara).             

Jaa, näe hörrni, det är alltid problem med de där rackarns pengarna, eller hur?! Nu måste jag plugga, måste vara liiite förberedd inför seminariet om en timma. Vilket påminner mig om, jag var här klockan åtta, när bibl öppnade, för att låna en bok till nästa sem. Det fanns 1 (EN!) bokjävel, tror ni att den fanns kvar? näe, inte jag heller egentligen, men jag hoppades… Näe, den var stulen, men jag fick iaf tag på referensexet, vilket betyder att den måste kopieras. Mer utgifter. Tjoho!

over and out… (det var min hjärna som la av)

/m.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu